Packningssvårigheter


Bloggen har legat på hyllan ett tag, och kommer att göra det ett tag framöver eftersom vi drar på P&L imorgon:D:D Försöker ta itu med packningen nu men det är riktigt jobbigt, samtalade nyss med Julia om det för att få lite tips och råd, men det visade sig att hon hade kommit ungefär lika inte-långt som mig. Attans. Lite listade vi ut iaf, som t ex hur många antal av varje plagg som är lämpligt att bringa, och vilka shorts man ska ta, valt efter färg. Haha det går iaf framåt. Nu ska jag väl fortsätta med denna knepiga uppgift, och hoppas att jag inte blir klar för sent eftersom jag på något underligt sätt ska hinna träffa Natta idag också, för på torsdag drar hon till Italien en månad. Just det, fick hem mina betyg idag, finally. Som sagt så bryr jag mig inte så mycket om betygen längre, men jag var iaf nyfiken så det var ju trevligt att dom beslutade sig för att besöka min brevlåda. Nu ska jag iväg och packa, wish me luck!

No more EM


Hamnade förvånansvärt nog framför matchen igår. Lika förvånansvärt nog hamnade jag framför matchen i Nacka. Nacka, den vilt främmande platsen, och så lyckas jag sluta upp där två gånger på mindre än en vecka. Ser man på, så det kan gå! Ho ho, rim var det här. Jodå, jag är lite trött minsann. Det här med dygnsrytm krånglar lite för mig, as usual. Men vad gör väl det nu när det är lov. Dessutom är vi ju i Thailand om.. hmm... exakt två veckor!:O (räknade ut det nu) så då kanske min dygnsrytm helt plötsligt stämmer. Dom ligger ju några timmar efter, eller före, eller hur det nu blir.

Anywayyy, ja matchen gick ju inte så bra. Men det är glömt nu (eller inte för Zora, hon ligger nog fortfarande och gråter) men jag säger, nu blickar vi framåt! VM i Sydafrika, here we come! Funderar på att åka ner dit då, 2010 blir det väl, och gå på en match. Måste vara rätt så askul. Om vi ska blicka lite mindre framåt, fast fortfarande framåt, så är det midsommar imorgon. Dom planerna verkar ha löst sig nu, så det ska bli nice. Sen är det bara packning och festival som gäller för hela slanten. Wohoo! Nu ska jag avlägsna mig från le computer, en Skarpnäck-tur kanske väntar mig idag, vet inte riktigt, men tjo hej på er så länge! Visstja, dom där som jag satt barnvakt åt i tisdags var helnöjda och önskar mig nu till resten av hösten, yeeey, antar att jag inte har så mycket annat val än att tacka ja, najsbajs kan nu kalla mig en working lady. Adjökens from tha n- to the- a- to the- n- to... ja ni fattar grejen, skulle bokstavera nanny! Pussepuss on you!



Nämen se där, vad är det för ena trevliga filurer, looks like att födelsedagsbarn och två wonderfulla människor uppklädda till the top på nyår. Bilden har alltså inget med inlägget att göra, yeah!


Vindruvor och choklad


Hemma från mitt första riktiga arbete någonsin. Eller barnvakt kanske inte räknas som ett riktigt arbete? I jämförelse med mina tidigare erfarenheter gör det nog det. Det gick faktiskt rätt bra, fast sjukt trött är jag. Att natta var inte heller det lättaste, inte med minstingen iaf. Fick hjälp av storebrorsan i familjen, annars hade det förmodligen inte gått alls. Lill-tjejen var däremot inga problem alls, bara roligt. Hur söt som helst var hon (det var lill-killen också, bara lite mer problematisk att kommunicera med). Har hunnit med en hel massa saker, betydligt mer intensiv dag än jag är van vid. Fast jag kände mig rätt pepp innan, trots att jag var så sjukt trött, tack vare alla fina människor som ringde/sms:ade lyckönskningar och deras bästa barnvaktstips. Tänk vilken stor dag detta var för mig!

Olyckligtvis kommer en del av lönen ryka direkt, på festivalförberedelser. Typ tält och annat som man inte kan resa till en festival utan (malin är bäst som löste veckans största i-landsproblem). Allt känns ändå riktigt bra. Och om enbart 7 dagar (klockan är efter midnatt) far vi iväg på vad som ska bli en av sommarens bästa händelser. Längtar så mycket så jag knappt står ut. Herregud vad bra det kommer att bli! Nu ska jag njuta lite mer av min rättvisemärkta Anthonberg choklad med 57% kakao (min nya favorit, avspeglas i min mindre fräscha hy) och mina älskade ica stop-vindruvor (dom har bäst, ica dragonen kan slänga sig i väggen. Egyptiska vindruvor rules!) Kanske lägga mig framför någon skön film och bara slappa. Imorgon vet jag inte vad som händer, orkar inte tänka så långt fram, men det är ju så det ska vara när man har lov! Sov så sött allihopa, puss på er!

Första jobbet ever


Thats right, jag ska sitta barnvakt idag. Fett läskigt, men kul. Träffade familjen igår och dom verkar snälla så det ska väl gå bra. Förutom att dom har en hund som tyckte lite väl bra om mitt ben, men jag får undvika den eller nåt. Nu regnar det asmycket och åskar, hoppas inte barnen är rädda för åskan. Isf blir det nog en mindre trevlig kväll. Nu ska jag gå och äta, om 2½ timme ska barnen hämtas upp på dagis. Omg, lilla jag håller på att växa upp! Haha. Jag är sjukt trött, får typ käka koffeintabletter om jag ska orka med kvällen... Not, för koffein är dåligt och det är därför man inte ska dricka red bull. Men ha en trevlig kväll all of you, och wish me luck till ikväll!

Söndagsångest? I don't think so!


Första söndagen på lovet. Ingen ångest what so ever. Istället har jag och favorit-malen sovit i ca tusen år (Törnrosa släng dig i väggen), solat på taket, sovit, ätit, planerat, sovit, ätit, kollat halv film, sovit, och ätit lite mer. Borde vi oroa oss för att våra nätta små figurer kommer att ta skada? Nej, för man borde inte oroa sig för nånting för nu är det sommarlov!

Igår blev riktigt bra första lovdag. Eller den blev lite knas också, jag åkte ut till Nacka för att träffa små söta varelser från Infokomp och hann träffa dom ca 30 minuter innan jag fick skynda skynda skynda till Slussen för att möta Malin och åka till Universitetet och "se" och höra älskade mando från en kulle med träd och smuggel-dricka och tyskar. Och kissande män. Blev lite pinsamt på t-banan också när ungefär alla i vagnen var på väg till samma ställe som oss, och jag sitter och talar högt i telefon med min far för att få en vägbeskrivning till platsen vi skulle till. Det visade sig vara skyltat med stora rosalila pilar. Efter en snabb visit i regniga blågula Kungsan, och en tur förbi "två kvitton?" Ica, var vi hemma, bara för att i nästa sekund bege oss till någon i Täby som hade ett hus tomt på föräldrar. Natten kom och när vi återigen hade ramlat hem minns jag inte vad vi gjorde, åt förmodligen, och somnade på tok försent.

Imorgon väntar en effektiv dag. Hur väl det kommer att gå återstår att se, men det blir nog bra. Midsommar ska planeras också, får se hur det blir med den aftonen. Sen är vi nästan framme vid det som jag fortfarande inte tror kommer att inträffa. Peace and love 10 dagar kvar, Thailand 17 dagar kvar. Jag har vänt på min dygnsrytm lite sådär va, så jag kommer nog inte sova på ett tag, men sov så sött ni normal people som sover när det är mörkt ute och är vakna när det är ljust ute. Puss!

Take me on a trip I'd like to go someday. Lyssnat sönder American boy med Kanye feat. Estelle idag. Wonderbar låt!


Skön schlö dag


Sista skoldagen avklarad! Om man kan kalla idag för skoldag, vi fick bara info om våra fältstudieresor (ska ju till Malawi om 7 månader) och sedan var det lite fika innan 3:orna tog studenten. Så stört avundsjuk man blir, men det var trevligt ändå för det var så skön stämning i hela skolan idag. Imorgon väntar skolavslutning, sen är jag fri:D Mitt sista sommarlov någonsin! Kommer även bli mitt bästa sommarlov någonsin, har jag bestämt. Sa för övrigt adjö till Joyce som inte kommer vara med på skolavslutningen imorgon, och som åker tillbaks till USA snart.. Sjukt sorgligt! Men vi ska ses innan dess, ska få möta hennes omtalade brorsa, och syster, spännande spännande...:D
Efter vår "skoldag" idag mötte jag upp Miccan, som jag inte träffat på alldeles för länge, som vanligt alltså. Vi for runt och letade present till Zora, som fyller år idag och ska firas på lördag, och gick även runt och slötittade lite här och var. Skönt, eftersom båda var helt slut (av motsatta anledningar; Miccan-sovit för mycket, jag-sovit för lite...)

Igår blev för övrigt också en sån där härligt slö dag, då vi enbart hade picknick med alla 2or (ca 20 personer dök upp, varav 5 var lärare) i regnet. Jag och Malin lyckades ta hem tipspromenad-rundan med strategiskt inplacerade gissningar och vann därmed choklad- och godispåsar, det spelades kubb med en 3-åring som envisades med att bära bort kungen, vindruvor och annat smått och gott mumsades på, bollar sköts åt olika felriktade håll. Det var kort sagt härligt! När regnet valde att tillta i styrka drog vi oss, och jag, Lina och Thea gick/sprang/åkte tillbaks till skolan och spenderade tid där med att göra inget. Även det trevligt, det är så sällan man gör inget.

Vid 16-tiden mötte jag upp Elli (som jag från och med nu inte kommer träffa på 6 veckor, snyft) och Julia för en fika på det omtalade Café Saturnus, och jag måste säga att Julia inte hade överdrivit reklamen för deras bullar. Dom var enorma, och helt sjukt goda! För att ge er en bild av storleken på bullarna kan jag meddela att vi 3 delade på en bulle, och alla blev mätta. You see? Pretty huge bullar alltså. Efter fika och massa härligt babbel/skvaller/personbeskrivningar drog vi oss hemåt, varpå jag somnade som en stock så fort jag nådde min säng, omkring 20.00. Jag var något trött. Naturligtvis vaknade jag pigg som en mört i natt kl 1, och somnade inte om förrän ca 4.15, men shit happens. Det var för övrigt därför jag var så trött idag.

Nu ska jag ställa fram grejer till skolavslutningen imorn (undrar hur den blir då typ halva vår klass är på Hultsfred) och sedan äta något gott, typ jordgubbar, sen ska jag sooova. Me look forward. Avslutningen börjar inte förrän 11 imorn så det blir sovmorgon, woho! Ha en underbar kväll/natt, puss!


Golvet inne på Café Saturnus, aningen tufft don't you think?

Livet leker, typ


Hello där you lövely people!
Trots ganska kass början på dagen (satt uppe till halv 4 inatt o skrev klart ett arbete för att sedan gå upp 6 på morgonen, sömnbristen visade sig som den tidigare gjort på bussen, vände hem för att inte spy offentligt, trevlig info I know) så blev eftermiddagen och fram till nu riktigt bra faktiskt. Väcktes av sms från en jublande Malin, som meddelade att jag har hamnat i bästa klassen till 3an, yeeey älska mina lärare för ovanlighetens skull. Sedan är det återigen telefonen som bringar mig lycka, då en barnvaktssökande mamma ringer mig, och meddelar att jag förmodligen har jobb på tisdag. Ska träffa familjen på måndag för att bestämma mer, se om jag går ihop med barnen och så, men håll tummarna för mig för jag vill verkligen ha det här. Sedan var jag så uppspelt så jag hoppade omkring lite här hemma och var tvungen att ringa till Malin och jubla lite, och också be om barnvaktstips. Hon lugnade mig, för jag var ju inte bara glad utan även hypernervös, och kom med massa visa ord. Puss på lilla mal! Jag var även tvungen att ringa Yvonne och bli av med överskottsenergin lite, och bli ännu lite lugnad (det här med blöjor har en tendens att stressa upp mig). Det fungerade bra.

Jag har utöver diverse telefonsamtal inte gjort något givande idag, eftersom natur-plugget gick åt skogen. Åt iofs dom godaste, och säkert mest genmanipulerade och besprutade, vindruvorna jag någonsin ätit idag, tillsammans med några goda kvibillemackor. Det är förresten allt jag har ätit idag, så nu ska jag ner och smaska i mig lax, sedan kommer min älskade kusin Matilda hit från Göteborg, eftersom hon ska flyga från Arlanda imorgon. Det blir alltså ingen längre vistelse, men härligt att ses iaf eftersom vi knappt hinner det alls nuförtiden. Imorgon blir det föresten picknick i Tanto med klassen, mys, hoppas vädret inte sviker oss bara (vilket det enligt typ alla väderleksrapporter ska...)
Puss på er, ha en underbar kväll! 


Jag och underbara kusinen tillsammans med min käre farfar och en liten bit pappa också (fotat ett foto, därför det ser så wierd ut)

Mitt i natten nu igen

 
Kom fram till att Ellis beskrivning av mig i mingelhjälpen stämde rätt bra.. För er outsiders som inte var där kan jag berätta att det stod följande; Stephanie går upp när vi andra går och lägger oss. Gör det mesta på natten; bloggar, pluggar... Sover? Gillar musik, dans och bra tv-serier. Går på Globala Gymnasiet i stan, men gick i Elinors klass från 6:an till 9:an. Ganska så heltäckande beskrivning av mig faktiskt, speciellt vad jag ägnar mina nätter åt. Haha I'm psykiskt störd, I know.

Idag fick jag ett skönt besked vad gäller geografin, vilket gör att jag slipper en prövningsgrej som jag skulle ha behövt göra imorgon. Fast det var asläskigt när jag satt och pratade med vår lärare, för han funderade typ i hundra år och gick igenom allt jag har gjort, typ ställde nån liten fråga på ett arbete jag gjorde för ett halvår sen för att jag skulle visa att jag uppfyllde alla vg-kriterierna. Jo, det blev ett vg, inte det bästa men jag bryr mig inte längre. Har slutat vara så betygsfixerad för det är ingen vits med det, man mår bara dåligt av det, dessutom är det ändå inte betygen som avgör vad man får för jobb (det är kontakter, jo jag har insett det nu). Så det blir säkert en hel del sänkningar jämfört med förra året, men förra året var ju typ det lättaste året jag haft i skolan ever. Det var också det året jag lärde mig minst saker någonsin, så bra betyg är alltså inte lika med bra kunskaper. Äntligen har jag fattat att det är bättre att man lär sig saker än att man får de där tre små bokstäverna, och det här året har jag lärt mig ungefär en miljard nya saker, so thats why jag inte behöver tänka så mycket på betygen. Sen har jag ju förstås blivit lat också, diskussade lite om det med Malin S som jag mötte på bussen hem idag, och upptäckte att jag inte var ensam om det. Det kändes ju skönt, men i 3:an, då jävlar! Haha yeah right.

Imorgon ska jag på "franska-picknick" eftersom vi inte har något att göra på franskalektionerna längre och vår lärare uppenbarligen vägrar att ställa in lektionerna. Det blir knytkalas, och eftersom jag naturligtvis hade glömt bort det fick mami köra mig till Ica stop 22.30 så att jag kunde handla vindruvor. Det är väl någorlunda franskt? Man dricker ju vin i Frankrike, så det tycker jag absolut funkar. Om mitt bidrag blir diskvalificerat äter jag upp dom själv, no problemos. Nu ska jag skriva lite på ett pissigt arbete, jo klockan är 00.43 och jag borde sova men jag sov förut så det behövs inte, men ni normala människor får sova sött, nattinatt på er!


3 dagar kvar till skolavslutningen...

Söndagskväll, fortfarande ångest


Hallå där!
Värsta otippade grejen hände just. Det är inte så spännande, så ni behöver inte hålla i er, men det var en trevlig överraskning för mig. Satt här för mig själv o knapprade på min lilla dator om Martin Luther King och annat trevligt, så helt plötsligt ringer telefonen. Dolt nummer såklart, eftersom jag hatar när folk ringer på dolt nummer. I vilket fall som helst så svarar jag, som alltid när folk ringer med dolt nummer, med ett tveksamt "hallå..?" (trots att jag lovat mig själv att jag absolut inte ska svara så nu när barnvaktssökarna har fått mitt nummer, och jag måste låta trevlig och representativ och svara med mitt namn ifall dom mot förmodan skulle ringa mig) Svaret jag får är värsta tänkbara: "Hej, är de Steffi?" Jo det var ju jag. "Hör du vem det är?" Säger rösten med ett finurligt tonläge. Nervös och med hjärnstillestånd svarar jag att nja eller hm jag vet inte, eftersom jag inte alls kan placera rösten. (Miccan om du läser det här får du sluta nu för jag kommer avslöja något som du inte får veta förrän imorn) Lyckligtvis var det inte så farligt som jag trodde, eller det visade sig inte vara farligt alls för det var bara en gammal Infokompare som funnit mitt nummer och nu inbjöd till 18-årsfest. Woho, fest är ju aldrig något man tackar nej till (särskilt inte när det är med old Infokompbrudish som man inte träffat på hundra år och saknar) om det nu inte är så att festen är samtidigt som en viss Mando-picknick ska äga rum, typ säg, jag vet inte lördag den 14 juni kanske. Just så är fallet. Lite problemos, men ingenting som inte går att lösa. Större problem skulle isf vara att jag nu måste köpa ännu en present för obefintliga pengar, blir spännande att se hur det går!

I övrigt kan jag bara meddela att söndagsångesten ännu infinner sig, och förmodligen kommer bestå ett tag eftersom the plugg is going not so well... Men det värsta som kan hända är att jag sitter uppe till 3, och det i kombination med skola dagen efter har jag ju klarat galant tidigare (jag har även klarat det ogalant tidigare, men schh!), så det ska nog gå bra. Adjö så länge!


Infokompbrudar<3

Sista söndagsångesten


Uppe med tuppen idag! Nej nu skoja jag lite, gick upp vid 14. Fattar inte hur jag kunde sova så länge, såå sent kom jag ändå inte hem igår. Vart ju partey hos Elli, som nästan är myndig men som firades att hon är myndig. Det var fett najs (för att uttrycka mig julia-style;P) the people kan typ delas in i lite basketbarn, lite tibblebarn, o så gamla vallabarnen förstås. Kom på nu att vi glömde sjunga för födelsedagsbarnen!! Usch vad hemska vi är! Men får väl ta igen det nästa gång vi ses. Iaf bjöds det på lövely dinner, världens godaste tårta (tårta uttalas med Johan Glans-dialekt) och lite annat smått och gott. Efter en "hur väl känner ni E&P"-quiz, som Julia för övrigt tog hem, bringades guitar hero fram, en turnering vilken Julia också tog hem. Sedan, när typ hälften hade farit iväg, var de singstar för hela slanten som gällde! Oerhört roligt för oss, möjligtvis mindre roligt för grannarna. Vid halv 2 började sömnen erövra oss, så då drog även jag och Julia oss hemåt, och lämnade Elli och Petra med disk och annat trevligt... Stackarna. Eftersom Julia bor ca 2 min från Elli, i motsatt riktning från mig, tvingade jag mamma att prata med mig hela vägen hem. Det var visserligen inte så mörkt, eftersom det typ började bli ljust ute när vi gick, men det var ändå läskigt. Jag lyckades iaf ta mig hem, och sedan var det bums i säng.

Nu väntar för ovanlighetens skull en del plugg på mig, men jag har insett att vi slutar på fredag och att det här är sista söndagsångesten på ca 3 månader, så jag borde klara av att ta mig igenom den. Ha en härlig dag och njut av den extrema värmen, puss!


Söta födelsedagsbarnet Elli, grattis!

Bråttom bråttom


Godmorgon!
Här sitter jag o äter frukost, eller snarare dricker frukost för de blev fruktsoppa for me idag, as usual nuförtiden. Ska hinna me bussen som går om 25 min för att åka till täby c med J o J, så jag borde kanske skynda mig lite på... Sov typ 5 timmar i natt, lät förmodligen helt väck när johanna ringde o väckte mig imorse... stackars krake, att lyssna på mig o min morgonröst efter 5 timmars sömn är inte de roligaste (även om alla i skolan får göra de i princip varje vardagsmorgon). Nej nu måste jag rusa, har världens klädproblem för de står att de är typ 25 grader ute, men solen lyser med sin frånvaro (he he). Asså solen är inte framme. Men de blir nog jeansshorts o linne iaf, får väl ta me nåt täckbart ifall regnet skulle få för sig att hälsa på idag.
Ha en bra dag, puss!

Me very happy (kanske)


Glömde ju berätta viktigaste grejen! (Nej jag har inte gått o lagt mig än, fastnade lite framför datorn o sådär... you know how it is, hö hö..) Iaf kanske jag har ett jobb på g! Nothing bestämt än, men my wonderful sistah hade hört efter med bekanta, och tydligen behöver hennes bästis (ja det heter bästis fast hon är 28!) föräldrars grannar en barnvakt:D för att förenkla, kathrines föräldrars grannar behöver en barnvakt, and here I am! Tydligen har de fått mitt nummer och ska höra av sig till mig, fett läskigt, men ändå, fatta bra om jag på något mystiskt häpnadsväckande sätt skulle lyckas övertyga dom och barnet/n om att jag är the one för dom:D Nej jag vet inte hur många barn det är än, men Yvonne sa iaf att den yngsta (eller om det nu var den enda) var typ 7 år, inga blöjbarn för mig inte, woho! Haha, vet inte om det är en kille eller tjej heller, vet i princip ingenting utom att denna familj som bor i Täby inte alltför långt ifrån mig söker barnvakt och dom har blivit tipsade om mig. De skulle vara så grymt bra om jag fick detta, money och barnpassningserfarenhet, en av punkterna på min lista över must have innan jag söker jobb som au pair i New York, eller om det kanske blir Los Angeles. Joyce har ju typ övertygat mig om att LA passar mig bättre, men som sagt så är det en hel del tid kvar, och jag har ju inte ens fått detta första jobb än, så jag ska inte ta ut någonting i förskott, men man kan ju alltid hoppas!:D
Nu är det time for me to sleep på riktigt, sov så sött!


Ni får en till bild från dagen, tycker den är lite härlig, bortsett från att pappa ser a bit funny ut, haha fattar inte vad han håller på med. Till vänster har ni iaf the wonderful syster som tipsar om barnvaktsjobb:D

16 dagar till P&L


Rubriken hade inget med inlägget att göra, bara en liten konstatering såhär på kvällskvisten, och damn vad jag längtar! Snart börjar det bli dags för inhandling av diverse förnödenheter och dylikt, och sen är det bara packa och åka! Wihooo vad roligt det ska bli!:D:D



Dagen spenderades alltså i stan med the family. Vi gjorde misstaget att besluta oss för att besöka restaurangernas dag i Kungsan. Big mistake. Vi var nämligen inte de enda som hade fattat det beslutet. Helt stört mycket folk, men efter typ hundra år hade alla fixat mat och vi satt och njöt. Jag och Natta delade på lite olika grejor, typ räkspett med pommes och aioli, och nån indisk kyckling-grej som var asgod! och lite vårrullar på det. Smakade utsökt! Visst är det mat man säger utsökt om? Utsökt är väl ett ord? Utsökt ser skitkonstigt ut när man kollar på ordet. Men när jag provar att säga det låter det rätt. Iaf, you get the point, maten smakade gott. Efter le dinner blev det en liten promenix från Kungsan till Östermalmstorg, och sedan for vi hem.

Väl hemma firade vi mami på riktigt, med tårta och blommor och paket och sång. Helt osynkad sång, nån började sjunga på fel födelsedagssång, pappa och Christian stod och ylade lite innan vi satte igång med sången, och jag, Natta och Yvonne typ hummade lite som kolbrierna i Kalle Ankas julafton, om ni minns dom? Ni vet de där klippet med hackspetten? Men men, mamma blev glad iaf, så dagens mission var avklarat. Nu har alla farit hem, och jag är tröttare än en chihuahua som sprungit 3 km i sträck. Så jag ska förmodligen gå och lägga mig. Imorgon blir det upp någorlunda tidigt för att möta Julia och Johanna och köpa present till Elli som vi ska fira imorgon kväll. Ska bli nice, har inte träffat det lilla djuret på år och dar. Sov sött nu, puss på er!


Jag och Natta aka. de två flugorna, i väntan på Roslagsbanan earlier idag.

Nationaldagen och nederlag


Godmorgon!
Lite sent att säga så kanske, men jag gör det iaf eftersom jag var vaken till 7 imorse. Stört, jag vet.
Idag är alltså nationaldagen, vet inte hur mycket det kommer att firas eftersom vi har planer på att fira someone else, nämligen mamma. Hon fyllde i tisdags men eftersom min familj är spridda på lite olika håll under vardagarna blir firandet idag istället, in Stockholmo. Så vi ska in till stan vid 16 idag, men innan det så måste jag hinna klart med school-shit så jag har lite bråttom.

Kan för övrigt bara meddela att jag har blivit upplyst och övertygad om en ytterst viktig sak. Ni vet Ramus på luffen-visan "..att jag hade en katt och han åt bara sill och potäter.." Ja, den iaf, jag inkl. Lina var övertygande om att slutet gick "du får tro't om du vill men potäter och sill är det enda små kattungar äter". Det är iaf vad jag har sjungit sedan barnsben (inte för att jag sjungit den såå ofta, men ändå). Anywho, i onsdags kommer iaf Thea och påstår, med stöd från Sara, att slutet går "det är just vad små kattungar äter". WTF liksom?!  Så kan den ju fan inte gå! (Lite kul var att jag inte visste att sången kom från Rasmus på luffen, jag har bara hört den sjungas vid random tillfällen, så när Thea säger: Den går det är just vad små kattungar äter! Det är iaf vad Rasmus sjunger! så svarar jag lite småkaxigt: Men isf har Rasmus fel! Och vem fan är Rasmus?) Iaf, som sänt från ovan visar det sig idag att Rasmus på luffen går på tv, så jag slår mig ner och kollar för att överbevisa the others... Fan! säger jag bara. Tror ni inte lillkillen sjunger "det är just vad.." Jag har sagt det before och jag säger det igen; Rasmus har fel!
Over and out!


Farfar, moi och födelsedagsbarnet i Falkenberg för några veckor sen.

Tea Party och Födelsedagspicknick


Godafton!
Vilken härlig dag! Allt är bara så bra just nu, och har varit det ett tag, och jag blir så glad. Det finns liksom ingen riktig anledning till varför jag är så glad, allt är bara så himla bra. Eller det finns väl en massa anledningar, underbara vänner och sommar och picknickisar och fikor och alltihop är väl anledningarna, men det är inget just specifikt sådär.

Idag har varit en schööön dag, med lite allt möjligt. I skolan kollade vi på filmen Darling fram till lunch, den var lite småmysig sådär. Kul då och då också, typ repliken "Har inte ni personal till sånt?" På lunchrasten solade vi, utöver att äta lunch och sjunga för Malin som fyllde 18 idag i matsalen (fick med oss en hel del folk i sången, bra jobbat av oss!), och förberedde även Linas morotskaka (förbereda= jag och Thea slickade upp all cream cheese som blev över) till klassens afternoon tea partyt som vi hade på engelska lektionen efter lunch, där alla tog med sig lite smått och gott. Sedan åt vi, bland annat jordgubbar och kladdkaka och förstås morotskaka, drack isté och satt och pratade. Det var faktiskt en riktigt skön engelskalektion, speciellt då vi satt ute i solen. Efter tea partyt var det dags för dissekering. Jo visst, tala om kontraster! Vi skar upp en blåmussla, en kräfta och en bläckfisk, lite småäckligt men samtidigt något underhållande. Bortsett från när Sara började kasta kräftögon mot oss.

När skoldagen var över återstod dagens viktigaste; fira födelsedagsbarnet! Moi, Mal och Tovis for till Fridhemsplan där vi mötte upp some folks, sedan var det picknick i Rålis som gällde resten av eftermiddagen. Myys! Och kul, särskilt eftersom Hanna gick och sa åt alla främlingar vi passerade att säga grattis till Malin! De flesta gjorde det! Anna och Jeanette dök också upp en liten stund, sedan tog jag och Jea sällskap hem. Råkade bland annat ut för roligaste (inte så nyktra) tonårspöjken på bussen, som frågade oss om vi tyckte om att spruta; det gjorde nämligen han. Champagne alltså, ingenting annat! Vet nog vad ni tänker...

Men nu ska jag avlägsna mig från bloggvärldens härliga atmosfär, har fortfarande pretty jättemycket things to do, som inte är så roliga tyvärr. Men har massa roliga saker att se fram emot också, så jag ska inte "hänga läpp" (haha fulaste uttrycket). Gå och lägg er nu, det är sent! Puss!

image71
Grattis finaste Mal!

Mitt i natten


Återigen alldeles för sent för att blogga. Så vad gör jag då? Jag bloggar. Men jag får max en minut! Får se om jag lyckas hålla den idag, jag skriver ju inte så snabbt på datorer.. Skyller vi på.

Varit en rätt soft dag idag med, fast jag har så många saker att dom räcker upp över mina öron om man skulle lägga dom i en hög så orkar jag inte stressa upp mig. Orkar inte ta itu med det heller för den delen. Under dagen har jag iaf hunnit med att lyssna på en tjej som bott i Paris och berättade om staden, skrivit något som jag misstänker var ett prov, vart med i en brandövning (under "provet"), gått på stan i solen med Lina, och later även med Axel, blev även en snabbis till Täbban där jag träffade min käre mor som för övrigt fyller år idag (grattis). Pratade dessutom med Elinor och hann bestämma att vi inte skulle ses, haha. Och träffade Josefin i t-banenedgången (inte uppgången för jag var på väg ner) vid Östermalmstorg bara av en slump, lite lustigt, fast hann inte prata med henne för jag pratade i tele med Anna, vi kom fram till att vi inte skulle ses, haha ja vilka givande samtal jag haft idag. Iaf, resten av kvällen har jag pysslat med hemlisar som avslöjar sig imorn och pratat några timmar med Yvonne, blev mycket telefon idag (även pratat med J, J och M, herregud jag kommer få hjärncancer) men nu har jag dragit över aaalldeles för mycket och jag kan inte skylla på att jag skriver sakta, var helt enkelt för svårt att begränsa mig idag, men nu ska jag sova så jag är pigg imorn för då ska MALIN SOM FYLLER 18 FIRAS! (klockan är efter tolv så grattis mal!!!)
Puss och godnatt, var snälla mot varandra!

image69
Ett födelsedagsbarn i tuffingbrillor som jag mosar:)

Sommarhelg


Hej på er!
Det är egentligen alldeles för sent för att sitta och skriva ett blogginlägg, därför ska jag inte göra det. Eller nu är det ju för sent för jag har redan börjat, men jag ska sitta i max 1 min till. Kan bara meddela att helgen har varit riktigt härlig, eller iaf lördagen för i fredags satt jag bara och skrev på den äckligt jobbiga utredande texten och idag satt jag med historian, men ja lördagen var riktigt härlig! Nyckelfrasen för dagen var "Det är biologiskt". Ni har rätt, vi umgicks med naturare!;D Kan för övrigt stolt meddela att jag vann i en quiz, mot naturare alltså, det ni! Trodde ni inte va?! För att gå in lite mer ingående var det picknick med bl a vindruvor och jordgubbar på djurgården för att heja på Julias maraton-löpande väninna som gällde, sedan avslutades dagen, efter en tågresa med "sovande väldigt mycket platsupptagande man", med Festival-kollande och popcornätande, det var mys!
Nu är min minut över, jag drog till och med över med en minut extra, ska lägga mig nu så sov gott kära vänner, puss!

image68
On the way to picknick-place (med hjulbent julia)

RSS 2.0