Viktig info!


Glömde berätta att jag har världens vitlöksandedräkt eftersom Natta gjorde tzatziki förut till middagen! Tänkte att det kunde vara bra för er att veta. Glömde även meddela att Thea gav mig och Hedda helt nya funderingar kring livet efter studenten då hon berättade att lyxprostituering i Nevada (tydligen lagligt där) kan ge en 300 000 spänn för en helg! Something to consider? Haha!

image67
Blivande arbetsort?

LA eller NY?


Godkväll på er!
Jag ska hålla mig kortfattad på riktigt ikväll för jag har ett mega-huge-important arbete att göra till imorgon, och jag har väl inte riktigt börjat med det än... Tyckte det var roligare att lyssna på bra musik och skratta och babbla med Natta, och later även Andreas. Bra prioritering (or not, fast beror väl på vem man frågar.)

Idag har jag iaf lyckats sänka mitt betyg i franska genom att göra det sämsta franska nationella hörprovet jag någonsin har gjort under mina 6 år av franska studier, pretty impressing va? På ett dåligt sätt alltså. Lyckligtvis kände jag mig inte ensam om att ha gjort ett fruktansvärt dåligt presterande på provet, fast jag vet inte varför det skulle vara så lyckligtvis egentligen. Kändes bara lite tröstande.

Men gjort är gjort, time to move on för man kan ändå inte dra tillbaka tiden. Resten av dagen, fram tills att jag kom hem och roade mig med Natta, spenderades i skolan med att fundera över tiden after graduation. Jag vet, det är ett år kvar, men jag orkar inte panika direkt efter studenten (I know, jag kommer göra det iaf) men därför har jag valt att åtminstone tänka lite lite redan nu. Eftersom Joyce (amerikanska utbytesstudenten i vår klass) vanligtvis bor i LA har jag hållt på och trackat henne på info om stan och plugg/jobb där. Hon gjorde en personlig analys av mig för att se hur väl jag skulle trivas, och den såg i princip ut såhär:

- fint väder, check
- inte särskilt många äckliga djur som spindlar och dylikt, check

Jo men du kommer nog trivas där! NY stryker vi direkt eftersom de har samma väder som Sverige! Haha så såg iaf första planen ut, men sen babblade vi på lite mer ingående, om typ vilka colleges som finns där och så (bl a UCLA och USC). Mitt förslag på att jobba som au pair framkallade tveksamma blickar hos Joyce, med tanke  på att hon känner till min "rädsla" (egentligen bara liten känsla av obehag) för barn. Jag fick för övrigt även lite inside kändis info eftersom Joyce har gått i samma klass som Nicholas Cages son, och hennes syster umgås med Tom Hanks familj. Så det kan gå när man bor i Santa Monica!

Men det är bara början av funderingar, och jag kommer väl hinna ändra mig cirkus 1258 gånger innan det blir dags att bestämma sig, så ta inget av detta för serious. Nu ska jag börja med le boring arbete, wish me luck, puss och godnatt (för mig lär det bli en lååång natt)!


Kan ni inte tänka er glida runt i en cab i LA i solen med den här pumpandes i högtalarna? Haha lite American Pie/high school movie- nörd, men lite lockande låter det ändå va?




Piss-åldersgräns

 Just det, glömde klaga av mig över att det är 20-årsgräns (inte för att 18-årsgräns hade varit mycket bättre, piss på åldersgränser!) på Pet sounds bar vilket innebär att jag kommer missa Shout out louds, Jens Lekman och massa andra bra artister och band på onsdag, som dessutom spelar där GRATIS! Fyfan, ni som är 20 eller över rekommenderar jag tar vara på chansen, det skulle i varje fall jag gjort om jag kunnat...

Förresten har Danderyds-mannen svarat och yes vi har en intervju på onsdag, wonderful, funderar bara över om vi kommer hinna från Botkyrka till Danderyd på den korta tidsmarginalen eftersom vi har en intervju på förmiddagen också, otherwise får de bli gruppuppdelning. Löser sig nog, nu ska jag sätta igång med the pluggish, återigen farväl!


Missar på onsdag, åldergränser kan ta sig (eller som Thea skulle uttrycka de; köra upp ett bord...)
Shout out louds - Very loud, härliga minnen.

Fågelkvitter


Enligt Natta låter fågelkvitter töntigt. Hon berättade det för mig igår, när vi låg på taket och solade. Fåglarna kvittrade jättemycket då, och till slut så sa hon: Vad töntiga dom låter! dom ba; khwrkhrwr (försök att imitera fågelkvitter) tycker inte dom själva att det låter töntigt? Jag såg på henne, suckade hopplöst och vände mig åt andra hållet.

Tänkte bara ge er ett intryck av hur min systers hjärna fungerar. Nu funderar jag på att vila en kvart eller så. Min hjärna befinner sig ungefär på samma nivå som Nattas för tillfället (skojar så klart med det lilla djuret, egentligen är hon smart, men inte alltid) jag är nämligen väldigt trött. Trots att jag inte gjort något ansträngande idag, lät bli att delta på gymnastiklektionen för att jag är en hemsk människa (synd, jag hade velat se Malin och Tove falla till marken), jag skickade iväg ett mejl till en herre på Danderyds kommun, sedan tog jag och Thea lunch, sen satte vi oss i solen och åt mjukt hembakat skolbröd med för mycket smör, sen låtsas-pluggade vi en stund och sen åkte vi och fikade på Wienerkonditoriet. Svängde förbi Urban Outfitters innan vi åkte hem också, den affären är så söt och jag har hittat massvis med klänningar jag vill ha, fast min ekonomi går på sparlåga för tillfället (fikade för enbart 36 kronor!) för annars kommer min sommar bli en svår upplevelse. Hade hursom en underbar dag, även fast det var måndag, den var avslappnad och skön och jag börjar bli fundersam över varför jag inte stressar upp mig mer nu när jag bara har 7 dagar kvar innan ca 5 arbeten ska vara inlämnade... Jag orkar väl inte helt enkelt. Menmen, ha en skön kväll i recommend you, man ska ta vara på varje dag. Själv ska jag väl sitta och plugga, men man kan inte alltid ha roligt.
Puss!


Hihi-hoho-haha, minns ni denna? "Come my lady, come come my lady, you're my butterfly...." Tror det var i 4an eller 5an vi gick runt och sjöng på denna, flashbacks är alltid roligt.

Ännu en helg förbi...


och det känns som att jag har gjort allt och ingenting. Den skönaste helgen på länge har seglat förbi, det var riktigt skönt för jag behövde det i dessa stressiga tider av sista skolveckor. Nu måste jag tänka tillbaks, jag skulle tro att senast jag skrev i bloggen var i torsdags. Jo så måste det varit, när jag fortfarande hade reportaget kvar att skriva. Nåväl, reportaget blev klart och inlämnat 23.57, då deadline var 23.59 var det inget ovanligt för mig. Men emellan det att jag skrev i bloggen och det att jag lämnade in reportaget hände en hel massa annat, så låt mig kort sammanfatta det (och förvänta er ingen betoning på kort, ni vet hur bra jag är på att hålla mig kortfattad...)

Wellwell, låt oss dra tillbaka tiden några dygn till en ypperligt tidig fredagsmorgon, närmare bestämt den 22 maj klockan 5.55. Det  var nämligen då jag steg upp och for till Danderyd för att möta Freja och Frida för en intervju med en lite smålustig herre på Mörbyskolan. Let me surprise you - jag var där i tid! Fram tills dess mådde jag bra och var lycklig, inte ens särskilt trött trots denna omänskligt tidiga morgon, och intervjun med läraren Patrik gick hyfsat bra. När det var klart slog vi oss ner på t-banan till Zinken och skolan.

Väl framme i skolan förbyttes mitt välmående till en fruktansvärd smärta i nedre buken - ni kvinnliga läsare känner förmodligen till detta ohyggliga fenomen. Eftersom jag inte hade något speciellt att göra i skolan, utan mest skulle hitta sätt att fördriva tiden fram till 14.00 då vi hade intervju med en nisse på ett företag vid St Eriksplan, vände jag på klacken och for tillbaks samma väg jag kommit - med t-banan till Danderyd och hem för att vila upp mig. 

Framkommen i Danderyd var jag icke förvånad över min alltid lika sämsta timing med bussarna, och valde mellan att vänta 26 minuter på min buss eller ta 610 som gick inom 3 minuter. (Åh, glömde säga att sötaste tanten på t-banan erbjöd mig hennes sittplats när hon skulle av vid t-centralen, inte särskilt nödvändigt men omtänksamt och uppmuntrande när man mår bajs.) Anywho så tog jag 610 och var väl hemma runt 11.40, bara för att inse att jag skulle behöva ta bussen 12.38 för att hinna möta dom andra vid St Eriksplan i tid till intervjun. Wonderful! Not, men inte ska man vara pessimist. Jag vilade ca 20 min och åt sedan lite pasta med ipren, sedan var det iväg igen. Full rulle denna dag!

Möte med Freja, Frida och Cissi vid St Eriksplan, och äntligen kände solen för att hålla oss sällskap! Jag kände mig faktiskt mycket bättre bara av det, men förmodligen även av maten, sömnen och the drugs. Vi vandrade till företaget Rewir, där vi mötte lärar-Erik och vårat intervjuobjekt (haha objekt!) som var en rätt skön och väldigt underhållande snubbe. Han använde sig av ganska speciella uttryck, som t ex när han pratade om sin pappa som körde typ någon stor SUV bil vilket var helt, enligt honom, "koko!" Går ej att återberätta, men jag kan ju säga att det var tur för mig som satt bredvid honom och kunde gömma mitt ansikte när jag skulle hålla mig för skratt, värre för Freja som satt mittemot honom och hade allvarliga svårigheter med att hålla masken.

Efter denna givande, och som tidigare nämnt underhållande, intervju var det dags att möta upp fina Josefin, som jag inte har träffat (träffat på riktigt, inte skol-träffat) på hundra år! Möttes upp utanför NK, sedan var det in där för att underklädes-shoppa. Återigen stöter man på en söt liten tant som stod framför oss i kön och som säger till kassörskan om oss, fast lika mycket till oss; Åh, tänk när man var sådär smal va? Haha hon var jättegullig, såna där små saker kan riktigt pigga upp ens dag. Inte just för saken hon sa, det var iofs också lite lustigt, men mer att folk tar sig mod och bryter dessa svenska barriärer och säger något till en främling på stan. Sånt tycker jag om.

Sedan vandrade vi vidare ner och hamnade på ett Italienskt ställe nere vid Biblioteksgatan, där vi fikade och babblade på i år och dar (behövs updates när man inte har träffats på 100 år ni vet). Alltid lika roligt att prata med Josefin, hon kan verkligen konsten att få en på gott humör. Vet inte hur hon gör det, men jag vill också lära mig det. I vilket fall som helst hann vi med en fönstershopping-tur i Sturegallerian och en mini-fika där till skönaste musiken (bl a Duffy, som ni hittar i videon här under), innan det var dags att skiljas åt. Sad but true.

På bussen hem sedan var jag på det bästa humöret jag har varit på hela veckan (tror jag, minns som sagt inte så långt) och så träffar jag dessutom min gamla lärare från högstadiet, som alltid lika glad och som alltid kallar hon en snuttegull och ljuvlig. Haha hon sprider energi omkring sig, så när jag kom hem kändes det faktiskt inte så tungt att sätta sig och skriva ett reportage, trots att det var fredagskväll och jag var tvungen att tacka nej till ett fest-erbjudande, för jag var på så himla bra humör.

Dagen efter, dvs igår aka. lördag, vart minst lika bra. Sov iofs bort halva dagen, men det behövdes, och när jag vaknade, runt 14 tror jag det var, åkte jag in till stan och mötte upp underbara Mal. Köpte jordgubbar på Hötorget (där vi stod o-impulsiva och rädda), vandrade ner till Humlegården, slog oss ner och skrattade och åt och babblade (det krävs updates även om det inte var 100 år sen man sågs) och smed planer, som alltid. I solen förstås, för ända sedan fredags förmiddag när jag mådde lite sämst har solen varit med mig som en uppiggande liten gul kyckling (va?). Härligt var det iaf, så det vart lite sorgligt när vi skulle skiljas åt eftersom jag skulle möta ma famille i Kista, men bra som hon är så sällskapade Mal med mig till Fridhemsplan, så vi hann med ännu lite skratt och även en del pojkspan. Not bad I must say!

I Kista blev det middag med föräldrar, N och A, as usual siktade jag in mig på cannelonin. När vi hade ätit klart var det off till bion, för vi skulle nämligen se.... Indiana Jones! Wohoo, hela min familj är Indy-fantaster, jag minns fortfarande när jag var liten och på lördagskvällarna när hela familjen var samlad (dvs. när pappa inte jobbade) beställde vi hem pizza från den enda pizzerian i Täby på den tiden som gräddade i vedugn, och sedan satt vi och kollade på Indiana Jones. Det var mys, men i lördags var också mys. Filmen var riktigt bra, om man bortser från slutet, och dessutom är min favvo-skådis Shia Labeouf (med i Disturbia, en av bästa filmerna ever!) med i den, så big lycka:D

Idag då, tjaaa det har väl mest blivit solande på taket, lite läsning också, sen bakade jag och Natta en tårta till mamma eftersom det var Mors dag, och vi köpte blommor också, var på Ica en sväng och handlade. Utöver det har dagen nog inte varit så mycket mer spännande, men skön och avslappnad har den varit och då behövs ingen spänning (I'm not Indiana Jones you know). Sen kolla jag lite på parlamentet before, som varje söndag, men det var väl ingen höjdare idag. Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon, har idrott första lektionen, inte mest lockande men det ska väl gå, sen blir det projekt resten av dagen. Får se vad vi hittar på då.

Hahaha så mycket för en kortare sammanfattning, men sov så sött allihopa, det lär ni nog göra efter den lååånga och uttröttande läsningen, men jag behövde skriva av mig så jag är nöjd, iaf så hörs vi kanske imorn, puss!


Lyssna på Duffy och njut! Hon låter lite som en blond Amy Winehouse (för man hör ju så mycket att hon är blond, haha)

Ytliga Stephanie är i farten


Nu sitter jag här och kämpar med mitt reportage, det är nog det mest tragiska jag har skrivit på länge. Skriver om de bästa caféerna i Stockholm. Man fick välja ämne helt själv, och det var det bästa jag kunde komma på. Freja i min klass skriver om abort och har intervjuat en som har genomgått en abort. Jag frågade 3 st vilka deras favoritcaféer var, sen besökte jag dom och fikade, och nu skriver jag om det. Känner att mitt ämne kanske inte är riktigt lika djupt. Iofs kunde det ha blivit värre, då min textkommunikationslärare föreslog att jag skulle skriva om mina favorit-skoaffärer, men jag kände att det var lite väl illa. Så lågt kunde jag liksom inte sjunka, därför tog jag upp det till en nivå som ligger ca 1promille högre och slutade alltså på Stockholms caféliv. Nåja, ibland får man väl vara lite ytlig.

För övrigt kan jag ju, när jag ändå håller på och skriver om det, rekommendera er alla att besöka Wienerkonditoriet på Biblioteksgatan. Många har säkert redan varit där, men det är mitt favvo-café så jag var bara tvungen. Allt dom har där är så himla gott, speciellt mackorna. Jag och Anna var beroende av det fiket förut när vi var mindre och våra liv bestod av att åka in till stan på helgerna för att gå i affärer och shoppa (vet iofs inte om livet består av så mycket mer nu, haha sorgligt) men sen glömde jag bort det i några år, kanske för att Söder helt plötsligt blev det nya innestället, men iaf så har jag återupptäckt det nu och det har återigen blivit min favorit, så lyd mig nu och go there!

Now I'm off för att duscha och äta vindruvor (mmm!), sen är det time to sleep för vi har en intervju i Mörbyskolan imorgon bitti så jag ska möta upp Frida och Freja i Danderyd 7.30, hujeda mig så tidigt, wish me luck att komma i tid! Puss!

image64
Åh minnen är nog det bästa som finns! Jag kollade igenom massa gamla bilder idag och hittade bland annat denna, haha. Balen i 9:an, det är nästan precis 2 år sen nu. Tänk vad mycket som kan hinna hända på den tiden (eller jag har iofs varken växt, mognat eller bytt favoritfärg, menmen), fast ändå har vi alla (-1 på bilden) lyckats hålla kontakten precis som vi bestämde, det tycker jag är pretty well done av oss!

Natur-nörd


Varnig för nördighet i följande inlägg!
Jag har just suttit och kollat på Planet Earth. Ni vet den där serien som var typ världens mest påkostade naturserieblabla (om jag inte blandar ihop med någon annan) som visar filmer på sånt som aldrig tidigare har filmats. I naturen alltså. Jag har alltså frivilligt suttit och kollat på en serie som handlar om djur och natur. Vet inte om jag har slagit i huvudet eller något, om det är min wierda hälsa som påverkar, men så är det iaf . Och guess what, I enjoyed it! Det var faktiskt underhållande och titta på alla skummis djur som finns, naturen är ganska häftig faktiskt, och så var det jättesöta uttrar som hängde i värsta gangs på typ 17 st, fast sen vart de lite sorgligt för det kom nåt krokodil-liknande djur, eller om det var en krokodil, iaf och skulle äta upp uttrarna. Men vet ni vad dom gjorde då? Dom stuck together, så alla 17 uttrarna tillsammans skrämde iväg krokodilen! Fast den är mycket större och starkare så skrämde dom bort den, fatta kaxiga uttrar, men dom vann ju så hell yeah mutherfuckers, go utters! Haha I'm sick, I know. Men nu ska jag tillbaks till min cafévärld, har ju ett reportage att skriva eftersom jag skjutit på det hela veckan, så have a lovely evening medan jag sitter och skriver om Stockholms fikavärld.
Puss!

image63
Det här var också med i filmen, Angel Falls i Venzuela, världens högsta vattenfall. Vacker syn, dit kanske man skulle åka, tänk er utsikten högst där uppifrån? Fast fatta jobbigt om man snubbla, oops falla typ 1000 meter, lite ont i rumpan får man nog när man landar...

Sommarmode


Gick inte som jag hade tänkt med reportaget. Natta ringde just när jag skulle sätta igång och meddelade att hon var på väg hit. Trevligt med sällskap tänkte jag, och lade omedvetet alla läx-planer åt sidan. Nu har vi suttit och babblat och cp:at oss i köket några timmar, hon hjälpte göra ett par hyfsat snygga jeans till jeansshorts så nu behöver jag inte köpa några (woho, bra med tanke på mitt shopping/fika-förbud inför sommaren, save money planer you know), om jag inte kommer hålla på och noja mig över att jeansen är från Bikbok och tänka att dom är fula så jag inte vill använda dom och köper ett par iaf, typ dom jag blev kär i på Vero Moda förra veckan. Det vore typiskt mig, trots att dessa "hemtillverkade" ser ut som vilka andra nyköpta jeansshorts som helst.

Vi diskuterade också min ännu inte tillverkade klänning som hon ska sy till mig av ett very mucho beautiful tyg som hon köpte till mig i Florens. Det är lite chiffong-aktigt, fladdrigt och typ blommönstrat, perfekt till en söt sommarklänning. Så har googlat runt lite på alla big designers hemsidor för att hitta inspiration, typ Cavalli, Valentino och alla dom där, bra att jag inte har så höga krav! Haha, nej men jag vet redan ungefär hur den ska se ut, skulle bara kolla efter lite tips, nåt som jag missat kanske. Anywho, somehow slutade jag upp på Stella McCartneys hemsida, och jag dog när jag såg hennes kollektion för vår/sommar -08. Massa härliga sommarplagg, jag ville ha allihop! Synd bara att man måste ha en sån där (j*vla) modellkropp för att det ska se bra ut på en, och att man måste vara rik för att ha råd med det, men men man kan ju alltid drömma sig bort lite:)

image62
Satte ihop ett litet kollage med några av favoriterna, men I recommend att ni kollar in hennes hemsida för att se alltihop, so lövely! Print screenade bilderna så det är ju inte bästa kvalitéen. Men ni ser typ, asså den där vita uppe till vänster är bara helt bedårande (askungen-språk) om man inte är rädd för urringat iaf, och den blommiga uppe till höger är perfect att vandra runt i en varm sommarkväll i typ hmm... Thailand?

Lite ångest bortblåst


Godeftermiddag på er!
Hela dagen har jag mått pretty shitty, vet inte om det är en förkylning som har träffat mig eller pollen som jävlas eller om det är järnbristen som spökar (med tanke på att jag har glömt ta mina vitamintabletter de senaste veckorna är risken ganska stor), eller kanske en kombination av allting, men bra mår jag i vilket fall som helst inte.

Att det är ca 250 saker att göra i skolan innan lovet (som börjar om 23 dagar) gör inte saken bättre, men nyss fick jag ändå trots allt negativt en liten glädjekick. Av nördigaste anledningen. Det gäller nämligen skolprojektet, fick svar från en kommunfilur i Botkyrka som kan ställa upp på intervju, och äntligen svarade kommunmänniskan i Danderyd i sin telefon också, och trots att jag ett tag trodde att han hade lagt på för att han var så tyst medan jag presenterade mig, så visade det sig att så var inte fallet utan han var riktigt tillmötesgående han också, och förhoppningsvis kan vi intervjua honom inom senast en vecka. Ni kanske inte tror att man kan få glädjekickar av sånt här, men jag har känt mig så värdelös i projektet fram till nu, så det var riktigt bra. Dessutom är det typ det enda som har hänt denna dag, förutom lite tedrickande, så jag hade ju inte så mycket annat att jämför med heller... Men nu ska jag sätta mig och skriva ett caféreportage till textkommunikationen, yes my school is killing me, men som sagt, 23 dagar! Sen är helvetet över:D
Ha en bra dag, puss!

image61
Saknar rivieran något helt enormt just nu, när man sitter här blek och trött och kollar ut på det grådassiga vädret. Blir ju inge Frankrike i sommar, kommer kännas lite tomt, men så finns det ju en hel del annat att se fram emot... Typ något som börjar på T och slutar med -hailand.

Tillåt mig att skratta..


..åt:

1. Ni vet hur reklam som dyker upp på bloggen mellan inläggen brukar vara kopplat till något i inlägget? Typ om man skriver om mat så dyker det upp reklam om någon bantningsmetod, eller om man skriver trött så dyker det upp reklam för typ sömnpiller. Efter mitt senaste inlägg, som inleddes med frasen I sommar, då jävlar...! ser jag att reklamen som dykt upp under inlägget är från kvinnofridslinjen, med frågan: Har du blivit hotad?

2. Eurovision song contest. Egentligen behövs väl ingen närmre förklaring, efter att the Ark kom sist förra året, men för att förklara för mindre insatta människor kan jag berätta att jag zappade runt lite på tv:n alldeles nyss och hamnade i snabbgenomgången av alla bidrag. Estlands bidrag bestod av tre äldre män (also known as gubbar) klädda i röd, blå respektive gul kostym, om jag minns rätt. Tillsammans utförde de en dans vars klass var lägre än Macarena-dansen. Skulle till och med vilja gå så långt och påstå att Las Ketchup- dansen (eller vad den där låten nu hette, ni vet vilken jag menar!) var avancerad jämfört med deras hoppande och struttande. Det var alltså den bästa gruppen som kunde vaskas fram i hela Estland. Stackars ester säger jag bara (förlåt Madde!). Detta kanske inte innebär att jag behöver skratta ut hela tävlingen utan bara Estland, men då har jag inte hunnit nämna att Irlands bidrag (ni vet det där landet som lyckades åstadkomma ett band som kallas U2) var en hårig mupp, typ Allram Ests kusin eller nåt.



Så nu har jag varit tillräckligt elak för idag. Fast elak på riktigt har jag ju inte varit, det var inga personangrepp utan bara hån mot ointelligenta reklamer och talangbefriade tävlingar så ingen borde känna sig stött (utom möjligtvis alla artister och länder som ställer upp i ESC i år). I övrigt har jag bjudits på en trevlig dag, för det mesta iaf. Eller början var ganska pissig nu när jag tänker efter, nationellt prov i franska följt av Indien-propaganda från våra lärare för att få oss att byta fältstudieort från Malawi till Rajastahn eftersom typ 7 pers hade valt det, till skillnad från Malawi som över 30 pers hade valt. Dom lyckades med sitt hjärntvätteri med tanke på att Rajastahn-gruppen blev full på typ en timme, damn, pretty good job av lärarna I must say, måste lärt sig tekniken av the nazis eller nåt. Creepy, men iaf så är detta positivt för mig då det borde betyda att min plats till Malawi är någorlunda säkrad.

Anywho, efter hjärntvättandet åt vi godaste spenat/ricotta tortellinin i skolan och sen for jag, Freja och Joyce (eftersom Thea, Frida och Cissi övergett oss) till Danderyd för att tracka oskyldiga människor med miljöfrågor. Till en början gick det sådär, en vakt meddelade oss innan vi ens hann fråga någon att vi behövde tillstånd för att få stå inne i Mörby centrum och göra undersökningar. Fuck tänkte vi, då fanns det inget annat att göra än att bege sig ut i regnet och försöka hitta vänligt sinnande människor utanför centrumet. Svår, eller ska jag säga omöjlig uppgift, så vi satte oss på bussen till Djursholm istället för att try our luck där. Bra val insåg vi, då vi fick napp på en liten dam direkt. Strax därefter hittade vi även skönaste snubben från Stocksund, som var mer än hjälpsam. Därefter tilltog regnet i styrka, och vi insåg att vår lycka var över då alla människor var som bortblåsta (förhoppningsvis var dom inte det på riktigt). I vilket fall som helst for vi tillbaks till Mörby, fick något napp där, och sen beslöt vi oss för att tacka för oss och fortsätta igen en annan dag.

Men inte begav jag mig hemåt inte, nej nej, det var buss till Täby centrum som gällde för att träffa mah girls, som jag inte träffat på hundra år, och fika. Förutom att jag förfrös på vägen dit och Julia fick tina upp mig lite, var det pörfekt. Skvaller och sommarplaner och updates, precis som det ska vara. Även lite försommarplaner på firande och pickning/grillkväll, me look forward.

Men nu har klockan hunnit springa iväg alldeles för långt, temps pour dormir (försöker öva upp franskan till nästa nationella på torsdag) så sov så sött, puss!

ps. tips om ni tycker att texten var för lång, kolla inlägget under istället, där är det betydligt mindre text och betydligt mer annat trevligt (typ SPF och MJ)

Delar av Sveriges musikelit


I sommar, då jävlar...!


Sugarplum Fairy - Marigold
Ses på Peace and love om 33 dagar!


Molotov Jive - The luck you got
Ses inte i sommar vad jag vet än så länge, men det går alltid att ändra på!

Sverige langar bästa banden, så är det bara. Mando Diao tillhör självklart också eliten, men jag tänkte att eftersom ca 95% av dom videos jag lagt upp på denna blogg bestått av Mando Diao kunde jag göra ett litet undantag och låta bli det idag. Visst är jag duktig?:)

Måndagsbarn

Udda måndag idag, första halvan av dagen gjorde jag i princip inget (vi kolla på film på första lektionen o gympan var jag inte med på), sen efter lunch for jag och min projektgrupp ut till Norsborg för att intervjua människor på "torget". Det började bra när vi kliver av och min första fråga är: Var ligger centrum? Kollar upp och ser en stor skylt och en pil där det står: Norsborg centrum. Aha! Vi går och möts av en pizzeria, en kebabgrill, ett snabbköp och en frisersalong. Sedan upptäcker vi till vår stora förvåning att vi just har passerat centrumet. Och det var folktomt. Vi möts av ett litet problem med tanke på att vi åkte dit för att intervjua människor, och vi inte ser några människor där. Men efter lite vandrande på en väg (förbi en hemmafest en måndagseftermiddag klockan 15 med 3 pers pumpandes ashög dålig musik) visar det sig att vi har nått Hallunda centrum, som faktiskt var ett riktigt centrum inomhus med... tro det eller ej, men affärer! Där fanns det betydligt mer folk, men inte hjälpte det mig och Cissi eftersom det inte fanns någon vänlig själ som ville svara på våra frågor. En kille totaldissa mig när jag kliver fram, med mitt bästa försäljar/service-påklistrade leende och vänligt frågar: Ursäkta, skulle du vilja svara på några frågor om miljön? Han typ synar mig uppifrån och ner samtidigt som han fortsätter gå förbi mig, kollar över axeln, och sen går vidare utan att säga ett ord. Jag tittar sårat och vädjande mot Cissi med en blick som säger: Jag vill hem nu! Cissi svarar med ord: Jag längtar hem till Kungsholmen! Hahaha. Iaf hoppa vi på lite fler människor, men fick inget napp. Det tycktes gå desto bättre för Thea och Freja som dyker upp med bredaste leendena och ivrigt berättar att de lyckats få 5 pers att svara på frågor, dvs 5 pers mer än mig och Cissi. Fan tänker vi, men ser optimistiska ut, då vi alla trots allt är i samma projektgrupp och samarbetar, men svär på att vi imorgon ska fråga ut minst dubbelt så många Djursholmare som Thea och Freja! Haha good luck! Vi ska nämligen göra samma sak fast i Djursholm imorgon, hoppas att människor inte är lika läskiga där för isf blir det jobbigt:(

Men vet ni vad, nu är det time to sleep för klockan är efter midnatt och jag har franska nationella imorgon klockan 8.40 (in other words ska jag hinna med bussen härifrån 7.36, wish me luck!) Sedan blir det utfrågning i Djursholm och därefter fika med flickorna, kan väl påstå utan större eftertanke att jag ser mest fram emot det sistnämnda:)
Sov gott nu, puss!


Veronica Maggio - Måndagsbarn, min nya drog. Nu är det egentligen 16 minuter försent för att lägga upp den, men säg det inte högt så märker kanske ingen det...

Nerds for real


Jag måste bara säga att Elli är en ytterst skön människa, läs följande citat:

"Nej, nu blir jag nästan irriterad att ingen tar tävlingen på stort allvar! hur tänker folk? men en kompis till mig har tävlat och hon sa att hon ska be ikväll, så jag har inte tappat hoppet om mänskligheten riktigt än!"

Man kan tro att det handlar om pengar, eller möjligtvis kanske en bil eller något dylikt... Men då är man helt ute och cyklar! Jag och Elli diskuterar en Sex and the city- tävling där man kan få gå på filmpremiären, som visserligen är i New York, men fortfarande handlar om en filmvisning. När man är på väg att tappa hoppet om mänskligheten därför att dom inte deltar i denna tävling är jag rädd för att det finns en risk för att andra människor ser våra starka känslor som ett tecken på allvarliga psykiska störningar...

image60
Oh, skåda Gudarna!

Perfect lördag


Fick lite panik när jag skulle försöka hinna med allt, så jag sket i det och prioriterade bort typ hälften, haha. Blev en asgod brunch med mein wunderbaren familj, sen x antal timmar i kista med the master (hahaha) med lite shopping, fika, skvaller och babbel, ja ni vet allt sånt där mysigt avkopplande, och sen off till mariatorget för att möta miccan och the others o chilla lite där med bland annat singstar (i piff&puff version). In other words: perfect dag, förutom att den flög förbi, men vad gör väl det? Betyder bara att det är närmre till p&l och thailand...:D

Bilden: Finn fem fel!
image59

Överbokat schema:S


Brunch, shopping, (fika), dans, laserdome, mer fika... Hur är det tänkt att jag ska hinna? Det är nog inte riktigt möjligt, men eftersom allt är roligt så gör det inget. Oj just det, glömde lägga till plugga till listan, men det var inte roligt så det har jag nog redan prioriterat bort, haha good job stephanie (not).
Hear ya later, när jag förhoppningsvis har löst detta i-landsproblem. Just det, jag har ju inga pengar heller, så några av problemen kanske löser sig självt, tack vare detta u-landsproblem.

Nu ska jag duscha o fixa mig, puss!


Alex Schulman - u-landsproblem, så sjukt roligt (fast det tycker inte Thea, hon tycker min humor har blivit vulgär, haha)

ps. alla klagar på att texten typ inte går att läsa på denna nya design, jag åtgärdar problemet så snart jag får tid<3

Nightmares


Everything went upside down in a second and I couldn't go back to sleep
and I cannot breathe as long as I got this one hell of a bad decease,
and the nightmares came over me again
And my intention was not to hurt you
but I guess that's what I did,
all the times I've tried to explain to you what's going on inside my head,
and the nightmares came over me again
You know I need you
I'd never let you go
I love you, you said you'd never leave me,
where are you?

Har drömt helt wierd saker på sistone. Brukar inte komma ihåg mina drömmar så ofta, men jag har börjat göra det alltmer den senaste tiden. Fattar inte vad det betyder, om det nu ens betyder nånting. Fast det är ju en själv som bestämmer om någonting betyder nåt, så jag skulle vilja påstå att det gör det. Kanske börjar bli dags att ta tag i saker och ting nu, fast man inte vågar. Innan det är för sent ni vet. Många saker som hänt den senaste tiden som fått mig att tänka så. Det är nog det allting betyder, bara en liten påminnelse om att inte ta något för givet och ta vara på nuet. Har hört det från en del minst sagt förvånande håll. Och som jag fick höra på en av de tryggaste platserna i hela världen för många år sen när man var liten och inte förstod vad det betydde - ta vara på ditt liv.
Tycker var och en av er ska följa den uppmaningen, sov sött nu.


image58

Glömde...


...påminna er om att spana in min very mucho beautiful profilbild som jag har nu, sommarsommarsommar på den. Me love den, håller på och trackar Panna aka. the photografer om o stjäla den till allt och alla nuförtiden, stackars lilla barn, men hon får skylla sig själv om hon tar fina bilder, mahaha.

Byebye so länge!


html in my ass!


Nu har jag, i brist på annat, suttit och grejat med den här bloggdesignen eftersom jag hade de höstigaste och mest deprimerande färgerna såhär i dessa vårtider, och kände att det var dags för något nytt. Men som vanligt tappade jag tålamodet, dampade loss några gånger, fick beslutsångest, och sen sparade jag det därför att jag fick raseriutbrott och inte orkade fortsätta. Anyway, my point is, är det för fult? Jag vet ju att det definitivt inte är det bästa jag kan åstadkomma, inte ens det halvbraigaste jag kan åstadkomma, inte ens i närheten av det halvbraigaste jag kan åstadkomma, men duger det så länge? Står ni ut med att titta på de här lite små gayiga färgerna (ja hej, fördomar på mej ta inte allt jag skriver så serious) eller känns det jobbigt? Är det för mycket tönt-rosa-överallt-förutom-där-det-är-vitt? Jag är ju medveten om töntighetsfaktorn, men så är ju jag lite tönt så det kanske inte gör något? Hursom, om ni inte protesterar alltför vilt kommer jag nog att behålla det här ett tag framöver för jag har inte ork eller kraft att ta itu med den här besvärliga och tunga uppgiften att designa om bloggen, men tell me what you think iaf för jag vill veta!

Och ursäkta mitt dåliga humör igårkväll, fick lite "blogg.se ska dö" känslor som svämmade över bara. Puss!

Pisshelvete


längsta inlägget försvann, fyfan nu är jag very much förbannad, fanfanfan, aja sov gott ni det lär inte jag göra...

Operation dagsverke


Jag uppmanar er att lyssna på detta, underbar musik som jag lyssnar på varje kväll innan jag går och lägger mig. Akustiskt med Mando är nog bland det bästa som finns, eller live med Mando är föresten snäppet bättre, men det blir det ju om exakt en månad, och om 40 dagar, och i augusti, så jag är lycklig jag!


Samhällskunskap intervjuteknik= not cool


Sitter på lektion och håller för min mage eftersom den hade tänkt börja prata väldigt högt. Hann inte med någon frukost imorse, föredrog att "sova ut" (för jo, 7.15 är ju såå mycket sovmorgon... Not!)
Min dag började iaf, efter en frukostlös morgon, med gympa, Joyce hade lektion och tog inte hänsyn till min bollrädsla utan bestämde sig för att vi enbart skulle leka bollekar. Tack för den! Fast det var helt ok, något obehagligt när en boll svischade förbi i typ 180 km/h en halv millimeter ovanför mitt huvud, bortsett från det ganska kul, speciellt när både jag och Tove lyckades rädda hela vårt lag varsin gång trots att vi var de minst atletiska/bollkontrollerande människorna i hela laget.

Kan ju dra en liten sammanfattning om helgen också:

Fredag

Överhettat tåg till Falkenberg, med stopp i Göteborg
Möte med kusiner, faster+man, farmor och farfar
Studsmattehoppande
Promenad ned till stranden och havet
Pommes pinnes (!) ätande, charader, skratt med svårigheter att hålla kvar vätska inne i munnen

Lördag
Frukost på gräsmatta i solen
Shoppingtur i stan, inkl glassätande (hallonsorbet, fläder/lime sorbet, VÄLDIGT gott!)
Möte med ännu en kusin, ännu en faster+man, och syster+fästman (oj vad vuxet det lät)
Partey med massor av mat, efterrätter, skratt med svårigheter att hålla föda och vätska inne i munnen (aldrig mer sitta bredvid mattias aka. Va? under en middag!)
Fotbollsspelande
Midnattsdopp i havet för tre av oss, som inte kan ha tänkt helt klart

Söndag
Ihoppackning
Frukost med solande
Studsmattehoppande+fotboll
Sorgligt Farväl Falkenberg
Överhettat tåg tillbaka till Stockholm, med två timmars stopp i Göteborg=shopping!

Kortare sammanfattning: underbar helg!

Nu ska gruppen samlas, puss på er så länge!

Oj just det...


...glömde en viktig grej:

RESA TILL THAILAND BOKAD OCH KLAR! DEN 3:E JULI DRAR JAG O MAL O SOLAR OCH BADAR I PINA COLADA PÅ KOH SAMUI:D:D:D

image51
HERE WE COME!

is attending släktfest


Ledig dag idag=underbart. Ledig dag imorn=underbart. Ledig dag i måndags=underbart. Ja, ni fattar grejen. Jag har en hel del ledighet, and I like it! Det bästa av allt är att det inte är någon skolk ledighet inte, i måndags var det studiedag, idag skrev alla som fortfarande tragglar matte b nationella (dvs. not me, ohyes det känns bra) och imorn har jag tagit ledig för att fara med the family till västkusten och parta loss med mina underbara släktingar. Alla andra jag känner klagar typ alltid på släktfester och sånt där, men jag måste erkänna att vi har det ganska så jättekul när vi ses. Alla i min släkt är lite konstiga, störd humor och internskämt och sånt där (antar att det ligger i släkten:P), så det brukar sluta ganska så jättebra.

I vilket fall som helst hade jag tänkt utnyttja denna lediga dag till studier, eftersom jag typ inte har gjort det med min lediga tid över huvudtaget de senaste veckorna (result: mycket att göra nu), men tror ni det blev så? Nej. Tror ni det var mitt fel? Ni svarar förmodligen ja, men där måste jag skratta er i ansiktet och säga: Ha! Ni har fel! Det var faktiskt min käre faders fel, eftersom han tro det eller ej hade lyckats låsa in sina bilnycklar i bilen på parkeringen på jobbet, in other words Arlanda, vilket ledde till att den lediga lilla jag som skulle vara duktig och plugga fick ta sig hemifrån - sunkig och oduschad som jag var - kommunalt hela vägen bort till Arlanda. Ack vilken tid det tar säger jag bara! Men det var väl trevligt att upptäcka Märsta och Upplands Väsby och alla andra av dessa små orter jag passerade på vägen till den stora flygplatsen i norr. Väl framme upplöste sig dramat relativt enkelt, jag gav pappa bilnycklarna och vi satte oss i bilen för att köra hem (nästan, svängde förbi Vallentuna och besiktade bilen, men det var relativt odramatiskt det med - we passed!). När jag kom hem var jag helt slutkörd av allt buss- och tåg- och bilåkande (jag skrev fel först så det stod "kånkande", som tur var stämde inte det!) och som vanligt sköt jag upp allt plugg till nu, dvs. kvällskvisten, om man fortfarande kan använda det uttrycket utan att bli totalt sönderhånad.

Men anyway, since I'm lämnar er tidigt imorgon bitti måste jag tyvärr ta farväl av er nu, har en hel del packning och en halv del plugg att göra (ja, jag prioriterar packning!) Ta hand om er i helgen så hörs vi nästa vecka, puss och kram vi ses inte på stan för jag är inte där för jag är på Västkusten!

image50
Sitter o lyssnar på dom nu föresten, som jag för övrigt ska se på nationaldagen med Lina på Debaser och i sommar på P&L! Älska Billie the vision!

Källarfranska


Senaste timmen har tillbringats med teleluren fastklistrad vid örat, inte bokstavligen alltså för det måste göra ont, men iaf så har jag babblat på med min kära systeryster om allt och ingenting. Som vanligt alltså. Diskuterade allt från min framtid till alla jordens och samhällets problem, och avslutade med lite shopping-prat. Som vanligt alltså. Eller vi avslutade väl med att diskutera släktfesten... Men jag måste sticka nu, Klass 9a börjar nu och det är sista avsnittet!



Update 22.02: Fyfan va jag grina! Oh jag dör, dom tog farväl av alla och det var helt sorgligt och fint och allting... Klass 9a är bästa programmet nånsin, men det har gjort att jag har suttit och gråtit varje tisdagskväll..

Goderafton edra små barn


Eftersom Anna är på mig som fan att jag ska skriva här vågar jag inte utmana ödet och trotsa henne. Vet inte riktigt vad jag ska skriva egentligen, idag blev en ganska händelselös dag. Det var skönt. Jag har dock sms:at sönder mina händer, asså jag tror på riktigt att jag kommer få typ nån inflammation eller nåt i mina tummar bara för att jag sms:ar så mycket. Asså no kidding, jag räknade just ut att jag skickar 8,11 sms om dagen (ja de kan hända att jag har liiite för mycket fritid, dels för att jag sms:ar 8 sms om dagen, men även för att jag sätter mig en kväll och räknar ut det) och det har jag gjort konstant i snart 2 år. Tragiskt? Svar ja. Som tur är behöver jag iaf inte oroa mig för att bli fattig av allt sms:ande, eftersom nästan alla mina kära vänner är comviq-barn (plus att pappa betalar mina mobilräkningar, men ändå).

Nu ska jag äta lite (ovanligt, ehm not) sen ska jag duscha and then it's off to bed. Föresten bor jag i det fett nördigaste kvarteret i hela fucking världen, för tillfället sitter jag i köket och knapprar på lille datorn, och spanar jag rakt ut genom fönstret från mitt kök så ser man in i vår kvarterslokal. Vet ni vad folket sitter där inne och gör? Syr! Dom sitter och har en liten sy-junta eller vad det heter, kul liv man kan ha verkligen (ännu bättre liv har man ju när man sitter och spanar på människor som syr). Sy-junte-grejen gav mig flashback till 9an föresten, åh vad jag saknar dom stunderna (syslödjslektionerna alltså, vi satt inte o sydde på fritiden!)

Men godnatt på er hörrni, ha en underbar kväll/natt/dag, beroende på hur länge de dröjer tills nästa gång jag skriver... Puss!

Hetaste news!


Tydligen bor det en snygg kille i mitt område. Asså jag vet inte om jag tror på det, men malin (ej skarpnäck-mal, old grundskolehomie) säger det. Det låter ju helt overkligt, hon hittar nog på för att ge mig falska förhoppningar. Fast man kan ju alltid hoppas. Men kom igen, 17 o ½ år på denna plats med ingen heting i sikte, osså helt plötsligt så bara dyker det upp en. I don't think so, men vi får väl vänta och se.

Det enda negativa med dessa news (förutom att jag inte tror på det) är att jag senast igår stod ute på vår uppfart, där alla grannar kan se en klart och tydligt, iförd de största och fulaste mjukisbyxor världen skådat, tillsammans med vår gamla klasströja (aka. very ugly tröja), kombinationen oslagbart ful. Ni må tro att gränsen här var nådd, men onej. Iförd dessa kläder stod jag nämligen och, med dammsugarstycket i högsta hugg, städar bilen! De som känner mig väl vet att detta inte är min vanligaste sysselsättning, definitivt inte i bilar med tanke på att det här var min första bildammsugning ever, vilket gjorde att synen förmodligen var högst... roande. Såhär har alltså kvarteret skådat mig, oj förlåt jag glömde också nämna att jag var osminkad om man bortser från gårdagens gårdags-smink som satt snarare under än runt ögonen. Är ni förvånande över att åtminstone en liten del av mig önskar att jag inte bor granne med en heting...?


RSS 2.0